4.6.2015. 19:10
0
Navijači, oprez: UEFA nam to ne bi oprostila!
Dvanaestog juna u Zenici na Bilinom Polju reprezentacija BiH igra vjerovatno i najvažniju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik nam je Izrael, reprezentacija koja nas je prije gotovo sedam mjeseci razbila rezultatom 3:0 i sa selektorskog mjesta smijenila Safeta Sušića.
Reprezentaciju je preuzeo Mehmed Baždarević, koji će nam u svom prvom pravom iskušenju pokušati vratiti šanse za plasman u Francusku 2016. godine, a igrači će imati priliku popraviti utisak iz Haife.

Znam da mi tamo protiv Izraela nismo bili kompletni i da nam je falilo dosta igrača. Mi kad smo na okupu, kad smo svi zdravi, možemo protiv svakog protivnika da igramo. Najbitnije je da se mi dobro pripremimo, da budemo svi zdravi, a za Izrael mislim da se ne smijemo plašiti “, izjavio je reprezentativac Senad Lulić

Sličan stav ima i naš sjajni golman Asmir Begović, a pomoćnik selektora Dragan Perić je zadovoljan dosadašnjim radom ekipe.

Reprezentativci su puni samopouzdanja, puni vjere u sebe, raspoloženje na terenu je odlično, radi se sa jednim punim angažmanom sviju i ako se ovako nastavi, u šta ja ne sumnjam, smatram da nećemo imati nikakvih problema“, tvrdi Perić.

Pored starih, standardnih imena, ovaj put ćemo možda na terenu Bilinog Polja vidjeti i neke povratnike u dresu reprezentacije.

Ponovo sam sa tu sa reprezentacijom i vjerujem da ćemo na kraju uspjeti da pobijedimo Izrael. Sigurno da šanse postoje. Mi vjerujemo u ovu ekipu, selektor isto vjeruje, tako da vjerujem da neće biti problema“, izjavio je povratnik Ermin Zec.

Nešto više od dva mjeseca je prošlo od kvalifikacijske utakmice sa Andorom, a to vrijeme je potrošeno na analizu izraelske reprezentacije.

Stručni štab radi na tome konstantno. Sinoć smo ponovo gledali skraćene snimke, koje ćemo prezentirati reprezentativcima, ali to smo ostavili za Zenicu“, objašnjava Perić.

Upravo u Zenici reprezentacija nastavlja pripreme za susret, a sve analize, taktike i pripreme mogu pasti u vodu ako navijači na tribinama Bilinog Polja ne budu jednako koncentrisani kao igrači na terenu. UEFA ima jako nizak prag tolerancije kada su šovinistički ispadi u pitanju, pa prostor i za najmanji incident ne smije postojati.

Utakmica sa Izraelom se igra u petak, sa početkom u 20:45 minuta, na stadionu Bilino Polje u Zenici i tih 90 minuta će vjerovatno odrediti sudbinu, idemo li na Euro u Francusku ili ne. Nadamo se da Baždarević, osim ranije povrijeđenih Zukanovića i Cimirota, neće imati novih zdravstvenih problema sa ekipom, te da će najboljih 11 istrčati na teren i napraviti iskorak na putu ka novom velikom takmičenju.

Fudbaleri na koje selektor Mehmed Baždarević može računati su Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Ratko Dujković, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Avdija Vršajević, Edin Višća, Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Medunjanin. Edin Cocalić, Senad Lulić, Tino Sven Sušić, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Ermin Zec, MIlan Đurić, a zbog povreda su otpali Ervin Zukanović i naknadno pozvani Gojko Cimirot.

Grupa B

1. Belgija 3-2-0 13:1 11
2. Vels 3-2-0 7:2 11
3. Izrael 3-0-2 9:6 9
4. Kipar 2-0-3 9:10 6
5. Bosna i Hercegovina 1-2-2 5:6 5
6. Andora 0-0-5 2:20 0

PREDSTOJEĆE UTAKMICE:

BiH – Izrael (12. juni 2015.)
Belgija – BiH (3. septembar 2015.)
BiH – Andora (6. septembar 2015.)
BiH – Vels (10. oktobar 2015.)
Kipar – BiH (13. oktobar 2015.)

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.