26.10.2015. 19:34
3
Denis Stojnić o borbi sa Tomislavom Spahovićem: Svi bi u Sarajevu htjeli da vide taj meč
Bh. MMA borac Tomislav Spahović bi, prema trenutnim najavama, narednu borbu trebao imati 20. novembra u novoj riječkoj dvorani Zamet, u okviru manifestacije FFC 21.

Spahović bi se trebao boriti protiv Marcina Prachnija za titulu FFC prvaka u poluteškoj kategoriji. Na svom službenom Facebook profilu Spahović je najavio borbu, ali je i dodao ponudu za našeg najboljeg MMA borca Denisa Stojnića.

Tomislav Spahović vs Marcin Prachnio - 20.11 Rijeka FFC 20. Kako imam četiri pobjede u nizu u FFC ringu, došlo je to vrijeme. Borim se za titulu prvaka poluteške kategorije protiv Marcina Prachnija. On je član Golden Gloryja i sprema se sa Denisom Stojnićem za nastup protiv mene. Mislim da su mu slabi sparing partneri. Trebao bi imati bolje da bi se dobro spremio za mene“, poručio je Spahović i dodao:

Ako slučajno dođe do ozljede Marcina Prachnija, kao što je to obično slučaj u našem sportu, neka uskoči njegov glavni sparing partner Denis Stojnić. Rado ću mu prirediti dobrodošlicu u FFC. U bilo kojoj kategoriji, može i u teškoj.

S obzirom da je mogućnost organizovanja te borbe izazvala veliko interesovanje među ljubiteljima borilačkih sportova, kontaktirali smo Stojnića i zatražili njegovo mišljenje o ponudi Spahovića, te o najavama borbe koje dolaze iz hrvatskih medija bliskih FFC-u.

Drago mi je što redovno dobijam toliku medijsku pažnju od hrvatskih medija. To znači da me cijene kao sportistu. Što se tiče prozivke od mog sugrađanina Tome, nije problem da dođe do ovog sportskog spektakla i mislim da bi svi u Sarajevu htjeli da vide taj meč. Zamolit ću njegovog organizatora da kontaktira mog menadžera da dogovorimo datum i cijenu koju bih prihvatio. Samo ću reći da ga sigurno neću odbiti, kao što je to uradio Mirko Filipović sa ludom cijenom od 250.000 eura da se bori sa mnom. Mirko je za sada za mene prošlost, jer se bori u najpriznatijoj federaciji u našem sportu, u UFC-u i poštujem njegovu cijenu koju je tražio za taj meč. Ja sam sportista od glave do pete. Dolazim iz jedne sportske i policijske porodice, u kojoj poštujemo druge i zakon. Tomo bi morao da radi sa mnom meč u teškoj kategoriji, kao što je to i izjavio. Ovaj meč bi mu mnogo pomogao da napreduje i da se bori čak u najjačoj federaciji u MMA sportu. Ipak ja iza sebe imam velikog šampiona Caina Velasqueza, koji me nije uspio nokautirati, te najkrvaviji meč u historiji sa Stefanom Struveom. U ovoj godini sam nokautom pobijedio bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza i legendarnog nokautera Mightyja Moa, tako da je sada do FFC-a da kontaktiraju mog menadžera, te da dogovorimo finansijski dio i datum meča. Kada se dogovorimo, bit ću spreman za taj meč“, izjavio je Stojnić.

(Nedim Pobrić)

 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.