16.3.2016. 17:23
0
„Sarajevo je dovelo 50 ili 60 igrača, 70 posto su fule! Ko je odgovoran za to?!“
Mirza Varešanović je mnogo dublji trag u FK Sarajevo ostavio kao igrač nego kao trener, ali u periodu u kojem je on sa klupe predvodio ekipu je, prema mišljenju mnogih ljubitelja sporta koji prate dešavanja na Koševu, Sarajevo igralo mnogo ljepši i efikasniji fudbal u odnosu na današnju ekipu, iako je situacija u klubu u finansijskom i organizacionom smislu bila mnogo lošija.

Način na koji se „rastao“ sa Sarajevom nije bio najljepši, ali to nije promijenilo činjenicu da je Varešanović i danas veliki navijač tog kluba. Bio je jedan od onih koji su u utorak navečer bodrili Sarajevo, ali je i on razočaran napustio tribine Olimpijskog stadiona.

Bio sam na utakmici. Naravno da imam svoj stav, ali ne bih da dolijevam ulje na vatru“, kratko je na početku razgovora prokomentarisao Varešanović.

Međutim, aktuelna situacija mu, kao i svakom navijaču Sarajeva, teško pada. Kao najodgovornije za ovo stanje isitče trenera Miodraga Ješića i upravu kluba.

Onog momenta kada je Miodrag Ješić preuzeo ekipu, rekao je da je preuzeo ekipu koja je psihički i fizički rastrojena. Automatski mi je bilo jasno o kakvom se čovjeku radi. U startu je stvorio neki alibi“, izjavio je Varešanović.

On se, ipak, nada da će Sarajevo u konačnici izboriti plasman u evropska takmičenja, ali da izlazak iz krize neće biti nimalo lak.

Treba sigurno neke rezove napraviti. U zadnje tri – četiri godine je dovedeno blizu 50 ili 60 igrača. Sedamdeset posto je bilo fula. Ko je odgovoran za to?!“, zaključio je Varešanović.

(Nedim Pobrić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.