27.3.2016. 12:35
0
Izum kojeg se trebamo plašiti: Pištolj koji izgleda kao iPhone
Američka startup kompanija iz Minnesote, je kreirala pištolj u koji mogu stati dva metka. "Ideal conceal" je naziv za .380 kalibarskog pištolja, a koji izgleda poput iPhone, te izaziva nervozu kod policijskih snaga.

Tokom web prezentaciji startup kompanije, pištolj Ideal Conceal je opisan kao: 
"Dizajniran je da liči na pametni telefon, u jednom kliku može da puca. Pametni telefoni su svuda, tako da se naš pištolj može uklopiti u bilo koje okruženje. Kada je sklopljen 'krije se u javnosti' i nemoguće ga je detektovati".

Bill Johnson iz Nacionalnog udruženja policijskih organizacija rekao je da: "Generalno, koncept svakog oružja koji se može prikriti je opasan. To oružje je veoma opasno".

S obzirom na pristupačnu cijenu od 395 dolara, ali i na praktičnost ovog opasnog izuma, zainteresiranost potencijalnih kupaca je velika. 

Izumitelj ove opasne naprave Kirk Kjellberg je rekao da je već prvog dana zaprimio preko 2.500 mailova od potencijalnih klijenata. Vrlo važno je napomenuti da ovaj izumitelj za 2018.godinu razvija koncept ovog pištolja u poluatomatskoj verziji.

Anesa Agović
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.