31.7.2016. 10:14
0
Google Play Store uvodi nove kategorije aplikacija
Nakon ranijeg dodavanja nove opcije pregleda veličine aplikacije, Google Play želi da kategorije aplikacija učini lakšim za pronalaženje. U ovu svrhu, Google uvodi nove kategorije za bolju preglednost, pristup i otkrivanje novih aplikacija.

Osam novih kategorija činiće Play Store organizovanijm – Umjetnost, Dizajn, Ljepota, Upoznavanje (dating), Događaji, Hrana i Piće, Kuća i Dom i Roditeljstvo. Pritom, kategorija Transport će biti preimenovana u Mape i Navigacija, dok će se kategorija Media i Video od sad zvati Video Playeri i Editori.

Iz Googla su saopštili da će ove promjene biti vidljive kroz 60 dana i upozorili da kreatori svoje aplikacije trebaju prilagoditi novim kategorijama kako bi se korisnicima osigurala bolja preglednost.
 
Google Play je još ranije počeo da prikazuje tačnu veličinu ažuriranja aplikacija, uz uvođenje novog algoritma koji je omogućio smanjivanje veličine ovih ažuriranja za skoro polovinu kako bi se smanjila potrošnja internet saobraćaja korisnicima Android sistema.

Korisnicima određenih zemalja dostupna je i nova opcija “Family Library” koja omogućava dijeljenje filmova, aplikacija, knjiga, igara između šest članova porodice, bez troškova za svaku pojedinačnu kopiju nekog sadržaja.


(Anesa Agović / CDM)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.