30.3.2017. 21:28
1
Ispravljena vijest: „Magični” prevodilac ipak ne postoji
U junu 2016. godine, “Kurir” je objavio tekst o čudesnom uređaju za prevođenje, koji se još uvijek prenosi po raznim portalima u regionu, pa je tako (30.3.2017.) objavljen i na portalu Source.ba. Portal Raskrinkavanje.ba je analizom utvrdio da se radi o netačnim tvrdnjama.

Naime, u članku se nigdje ne navodi naziv proizvoda, ime kompanije koja ga je napravila, niti bilo kakve detalje o uređaju koji je upoređen sa tehnologijom iz naučnofantastičnih filmova.

Dakle, “Kurirove” tvrdnje da su izvjesni “genijalci” proizveli revolucionarnu “bubicu” pomoću koje ćete razumjeti sve svjetske jezike, nisu tačne. One djeluju još nevjerovatnije u verzijama članka objavljenim na brojnim portalima, koji se nisu potrudili ni da predstave navedeni video snimak, što je rezultiralo nizom objava o misterioznom svemoćnom prevodiocu, bez ijedne konkretne informacije o istom.

Sve zajedno portal Raskrinkavanje.ba je ocijenio kao klikbejt i dezinformaciju.

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.