5.7.2017. 8:32
0
Ukinuta zabrana za elektronske uređaje u avionima
Tromjesečna zabrana unošenja elektronskih uređaja, poput laptop kompjutera, u putničke avione na letovima iz Turske prema SAD danas je ukinuta, javila je privatna agencija Dogan.

Kompanija "Turkish Airlines" primila je jutros u 6.45 putnike sa elektronskim uređajima na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu uoči leta za NY.

Ukidanje zabrane juče je u poruci na Twitteru najavio direktor "Turkish Airlinesa" Bilal Eksi, ali nije saopštio više detalja. 

SAD su u nedjelju, 2. jula, ukinule ovo ograničenje za letove iz Abu Dabija u SAD, s objašnjenjem da je prevoznik "Etihad Airways" sproveo zahtijevane strože mjere obezbjeđenja. 

Amerika je u martu zabranila unošenje laptopova u putnički dio aviona na deset aerodroma u osam zemalja - Egiptu, Maroku, Jordanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Kataru i Turskoj - zbog bojazni da bi teroristi mogli da sakriju bombe u tim aparatima i unesu ih u letjelice. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.