20.5.2019. 11:42
1
Mobilna aplikacija 'Vršnjačko nasilje - Nema šanse'
Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA uz kreativne prijedloge učenika iz osnovnih škola sa područja općine Vogošća, kreirao je prvu mobilnu aplikaciju "Vršnjačko nasilje - Nema šanse".

Mobilna aplikacija sadrži dvije komponente. Ulaskom u aplikaciju korisnik/ica ima mogućnost izbora između edukativnog kviza ili igranja igrice pod nazivom "Matematičar", a koji na zabavan i edukativan način pomažu djeci da grade svijest o značaju razvijanja empatije i drugarskih odnosa.

Kreiranje mobilne aplikacije je inovativna aktivnost koja usmjerava pažnju učenika sa loših sadržaja na internetu na kreativan rad i kreiranje edukativnih  sadržaja za vršnjake na pametnim telefonima. Aplikacija je prijateljska, sigurna za upotrebu edukativna i zabavna, a pruža informacije o tome šta je to vršnjačko nasilje i koji znakovi kod djece upućuju na to da su izloženi vršnjačkom nasilju. Aplikacija je profesionalno kreirana i dostupna za besplatno preuzimanje na telefonima.

Mobilna aplikacija kreirana je u okviru projekta "Vršnjačko nasilje - Nema šanse", čiji je osnovni cilj povećati stepen sigurnosti djece u pet odgojno-obrazovnih institucija osnovnog obrazovanja koje egzistiraju na području općine Vogošća, koji se realizuje uz podršku Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu ReLOaD koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), saopćeno je iz Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA.


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.