5.1.2020. 8:10
0
Boing više nije najveći proizvođač aviona
Američki proizvođač aviona Boing u prošloj godini suočio se s brojnim problemima, a najveći je prizemljenje njihovog najprodavanijeg aviona "Max 737", do čega je došlo nakon dvije fatalne nesreće.

S druge strane, konkurent, evropski proizvođač aviona Erbas, isporučio je rekordan broj letelica u decembru, čime je premašio ciljanu količinu za 2019. godinu, prenio je portal Investitor.me.

Erbas je time preuzeo prvo mjesto u svijetu po proizvodnji aviona od svog američkog konkurenta.

Ovo je prvi put nakon 2011. da Erbas prestigne Boing po prodaji aviona.

Erbas je tokom 2019. godine isporucio 863 letelice, što je za 7,8 posto više nego 2018. godine, kada je isporučeno 800.

Radnici Erbasa obično ne rade tokom božićnih i novogodišnjih praznika, ali je ove godine kompanija pozvala veliki broj radnika da otkažu odmore kako bi završili avione čija je prodaja već ugovorena, prenose nezavisne.


(Admir Oručević)

Avion
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.