1.3.2023. 17:42
0
Maloljetnici će imati tačno vrijeme koliko smiju biti na TikToku
FOTO: N1
TikTok kao aplikacija koja je postala iznimno popularna među mladima uvodi veliku promjenu.

TikTok postavlja ograničenje od 60 minuta dnevnog vremena pred ekranom za korisnike mlađe od 18 godina, donosi BBC.

Ako mladi dosegnu novo ograničenje, morat će unijeti šifru za nastavak korištenja usluge taj dan.

Ali imat će mogućnost isključiti se iz nove mjere, za koju TikTok kaže da će biti uvedena u nadolazećim tjednima.

Videoaplikacija u vlasništvu Kine rekla je da uvodi značajku kako bi pomogla ljudima da održe kontrolu i osvijeste broj sati u svom danu koje provedu gledajući u ekran.

TikTok je rekao da novo ograničenje dolazi nakon što je prošle godine uveo zahtjev za poticanje tinejdžera da upravljaju svojim vremenom ispred ekrana. Rečeno je da je to pomoglo povećati korištenje njihovih alata za vrijeme pred ekranom za čak 234%.

Korisnici platforme moraju imati najmanje 13 godina, a kao dio ove nove značajke, svatko mlađi od 18 primit će tjednu obavijest s rekapitulacijom svog vremena ispred ekrana.

Svatko tko odustane od novog ograničenja od 60 minuta, ali nastavi koristiti aplikaciju 100 minuta dnevno, dobit će upit od TikToka da postavi svoje vlastite kontrole vremena pred ekranom.

Roditelji djece koji koriste opciju Family Pairing u aplikaciji također će moći postaviti ograničenja vremena upotrebe, kao i pristupiti nadzornoj ploči koja bi dala pregled korištenja aplikacije.

Cormac Keenan, voditelj povjerenja i sigurnosti u TikToku, rekao je da je tvrtka radila s istraživačima na razvoju novih ograničenja.

Iako ne postoji kolektivno podržano stajalište o pravoj količini vremena pred ekranom, ili čak širem utjecaju vremena pred ekranom, pri odabiru ovog ograničenja konzultirali su se s trenutnim akademskim istraživanjem i stručnjacima iz Digital Wellness Laba u Bostonskoj dječjoj bolnici.

Dolazi u trenutku kada se TikTok, koji je u vlasništvu kineske tehnološke tvrtke ByteDance, suočava s novom kontroverzom oko svog odnosa s kineskom vladom i zaštite korisničkih podataka.

Ranije ovog tjedna kanadska je vlada posljednja zabranila aplikaciju na vladinim uređajima, nakon sličnih poteza u Sjedinjenim Državama.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.