25.8.2023. 21:27
0
Apple želi da proizvodi i pametne prstenove
Nedavno smo svjedočili predstavljanju Apple Vision Pro, koji je drugi nosivi uređaj u paleti proizvoda kompanije Apple.

Ali, izgleda da bismo uskoro mogli da dočekamo i dolazak Apple pametnog prstena.

Ova ideja nije sasvim nova. Već se nagađalo o tome i ranije, uz mnogo različitih patenata i glasina koje su ukazivale na namjeru brenda da se proširi i na ovaj segment tržišta.

Kompanija sa sjedištem u Kupertinu podnijela je prijavu za patent za pametni prsten Odeljenju za patente i trgovinu Sjedinjenih Država (USPTO), izvještava Apple Insider.

U ovom konkretnom patentu, Apple istražuje mehanizme pomoću kojih prsten djeluje kao uređaj za obavještenja i kao mehanizam za unos, a ne kao "pametni prsten" u konvencionalnom smislu. Ovaj patent prstena predlaže fiksni središnji prsten i rotirajući eksterni prsten.

Ovaj patent takođe opisuje prsten koji bi mogao "da prima obavještenja s pametnog telefona i generiše vibraciono upozorenje". Nadalje, prsten je osmišljen za slanje ulaznih podataka drugim pratećim nosivim uređajima poput pametnih satova, uređaja za praćenje zdravlja, slušalica i drugih sličnih uređaja.

Kao što znamo, patenti nisu garancija da će uređaj ikada biti javno dostupan. Veliki brendovi poput Applea registruju razne tehnologije, neke će se ostvariti, dok druge možda neće nikad ugledati svjetlo dana.

Ipak, bitno je istaći da Apple već godinama kontinuirano patentira ovaj koncept. To još uvijek nije garancija, ali predstavlja pozitivan znak jer ne bi posvetili toliko vremena nečemu ako se bar ne nadaju da će to eventualno nekada i objaviti, prenosi b92.

(Ajdin B.)

Apple
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.