13.11.2021. 8:49
0
Muški kaput, bezvremeni modni klasik
Iako se svake godine iskristališu novi modni trendovi ili se popularizuju oni iz prošlih decenija, neki komadi iz sezone u sezonu gospodare modnim tronom. Riječ je, naime, o klasicima koji se mogu uklopiti u svaki stil i priliku te je bez njih nezamislivo slagati svakodnevne modne kombinacije.

U hladnijem periodu, pored komada odjeće koji će biti trendi i moderan, zapravo je najvažnije imati odjevni predmet koji će pružiti zaštitu od hladnoće. A kako to postići bez udobnih i toplih odjevnih predmeta poput džempera, čizama i neizostavnog kaputa? Njemu se svake godine vraćaju i nježniji i jači pol, bez obzira na trenutne trendove, jer ništa ne može zamijeniti kvalitetan kaput koji odiše elegancijom.

A bezvremeni klasični kaput je nešto što bi svaki muškarac trebalo da ima u ormaru. Osim boje, dezena i modela, kod odabira kaputa po mjeri treba misliti i na njegov kvalitet, posebno na materijal.

Nije svaki kaput - kaput u pravom smislu riječi. Na tržištu se mogu pronaći brojni modeli, od kojih ne moraju svi biti kvalitetni, koliko god se na prvi pogled činili kao pravi izbor po posljednjoj modi. Kvalitetan kaput treba da štititi od hladnoće i treba da potraje nekoliko sezona.

Takođe, pri odabiru veličine kaputa treba voditi računa da se dugmad ne otkopčavaju ili šire tkaninu, jer to znači samo jedno - da je kaput uzak. Zato je bolje odabrati nešto veći model ispod kojeg se bez problema može nositi i nekoliko slojeva odjeće.

Boja i dezen kaputa

Što se tiče odabira boja i uzoraka kaputa, sve je stvar ukusa. Ako volite klasiku, uvijek ćete naći kapute ravnog kroja u crnoj, smeđoj, sivoj i neutralnim bojama. Ako ipak volite eksperimentisati, dobra je vijest da je ove sezone sve u znaku odvažnih boja i dezena - na primjer, karirani uzorak savršen je za ljubitelje engleskog country stila.

Za sofisticiran, elegantan i muževan izgled, pripadnici jačeg pola treba da biraju kapute klasičnog kroja i jednostavnih linija, koji su savršeni za poslovne prilike, ali i večernje izlaske i razne svečane događaje.


(Admir Oručević)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.