18.5.2021. 17:38
0
Savjet za sve žene: evo načina da i na fotografiji u pasošu izgledate podjednako lijepo
Koliko puta ste pomislile da mrzite vašu fotografiju u pasošu? Koliko puta ste stajali u nekom redu i gledali je, razmišljajući o tome koliko zapravo ne liči na vas? Sigurno je bilo situacija kada vam je malo falilo da odustanete od putovanja upravo iz razloga što ne izgledate lijepo na fotografiji u pasošu.
S obzirom na sve povoljniju epidemiološku situaciju i činjenici da će se putovanja vratiti u naše živote, sporije ali sigurnije, možda je pravi trenutak da se pozabavimo njima - pasošima. Još ukoliko je vrijeme da izvadite novi ili produžite pomenutu putnu ispravu, onda ste na pravom mjestu. 

Fotografija u pasošu jeste tu da bi nas prekontrolisali na granici i da bi potvrdili naš identitet, pa upravo je to razlog da naša putna isprava bude što bolja i - ljepša. 


Skupite kosu

Ova preporuka u nekim zemljama je i obavezna, recimo u SAD gdje preferiraju da na fotografiji u ličnoj ispravi uši budu vidljive, skupljena kosa na ovoj vrsti fotografije jednostavno izgleda bolje. Najbolje bi bilo da kosu skupite u rep ili punđu što će istaći jagodice i crte lice. 


Našminkajte se za fotografisanje 

Nije potrebno ići kod profesionalnog šminkera ili make up artista, ali neka odmjerena varijanta učiniće da fotografija u vašem pasošu ili ličnoj karti izgleda izvanredno. Preporučujemo da posebno pažnju obratite na ten koji bi trebao biti mat i ujednačen, a lice blago konturirano. Svjetlo aparata zna da ,,ispere'' boju sa lica pa je ovo najvažniji korakd a ne izgledate dvodimenzionalno i previše blijedo. 


Poslednje pripreme

Sa sobom ponesite neseser, a u njemu puder za matiranje, češalj, eventualno lak za kosu kojim ćete zagladiti kosu neposredno pred slikanje.
Ne zaboravite, ova fotografija će vas pratiti narednih deset godina. 


Ramena i glava

.. su jedino na šta trebate obratiti pažnju, jer su to i jedini dijelovi tijela koji ćese vidjeti na fotografiji. Dakle, gornji dio je jedini dio odjevne kombinacvije koji se računa, a najbolje je da bude jednobojan sa klasičnim okruglim rezom ili rolka. Nije preporučljivo da na fotografisanje dolazite u majici na bretele jer ćete u tom slučaju izgledati kao da zapravo ništa niste obukle. 


Nakon što ste, sigurni smo, prihvatili naše savjete o tome kako da na fotografiji u pasošu izgledate što bolje, ostaje samo da vam poželimo srećan put. 



Piše: Semra Šantić
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.