5.5.2023. 22:03
0
Hana oštro poručila: Ne zaboravljam nijednu četničku granatu, ali djeca su meni svugdje ista
Danas se obilježava Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva kao spomen na sve ubijene mališane od 1992. do 1995. godine tokom opsade glavnog grada BiH.

Tih teških, ratnih godina prisjetila se i Hana Hadžiavdagić, jedna od napopularnijih influenserica u regiji.

“Nikad ne zaboravite da sam ja netko tko je imao 7 godina kada je krenuo rat u Sarajevu i da sam preživjela te 4 godine strave. Išla u školu pod snajperskim hicima i granatama. Učila čitati i pisati u podrumu pod svjetlima svijeće ili sjene kad svijeća više nismo imali. Bila gladna i željna normalnog djetinjstva”, započela je Hana svoju objavu.

“Ne dozvoljavam da itko, ali itko od vas sebi da za pravo da mi pošalje poruku s pitanjem zašto sam toliko storyja posvetila ubijenoj djeci u Beogradu. Meni su djeca svugdje ista. Ja ljude ne dijelim po tome tko su i odakle dolaze. Ja ne zaboravljem ni jednu četničku granatu koja je ispaljena na moj grad, ali isto tako ne krivim kompletan narod za monstruozne ideologije pojedinaca. Sa mnom nećete na taj način gospodo. Ja vam nisam taj lik”, nastavila je pa objavila fotografiju iskaznice koju su djeca morala nositi u ratu.

“Nemojte meni pisati o ratu i što bih trebala ili ne bih. Ja sam rat preživjela. Ovo sam nosila na reveru i na ruksaku ako me pogodi snajper da znaju identitet”, pojasnila je.

“Nemojte sa mnom o prošlosti jer sam ja jedini influenser na Balkanu koji o prošlosti realno, transparentno i istinito govori. Koja piše o Sarajevu, Srebrenici, Vukovaru, Kazanima, Ahmićima, Jasenovcu, Trusini. Nemojte jer sa mnom ne možete. Ne dozvoljavam”, oštro je poručila.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.