1.11.2015. 16:52
0
Novozelandski ragbista spasio dječaka od obezbjeđenja i poklonio mu zlatnu medalju
Ragbi reprezentacija Novog Zelanda u subotu je u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Australiju rezultatom 34:17 i tako je postala prva ragbi reprezentacija u historiji koja je odbranila naslov svjetskog prvaka.
Ipak, odmah nakon utakmice, kada su igrači dobili svoje medalje dogodilo se nešto neočekivano što je privuklo veliku pažnju javnosti.

Jedan dječak je utrčao u teren u želji da se pridruži slavlju ragbista iz Novog Zelanda.

Odmah je reagovalo osiguranje i dječaka je oborilo na zemlju, no tada je humani potez napravio igrač ''All Blacksa'' Sonny Bill Williams.

Williams je prišao dječaku, pomogao mu da ustane i stavio mu svoju zlatnu medalju oko vrata.

''Dječak je uspio probiti se do terena i želio je prići mi i zagrliti me. No, u tom je trenutku uletjelo osiguranje i oborilo ga na zemlju. Dječak ima samo devet godina, a na njega je krenuo odrastao čovjek. Sramota, pa mogao ga je teško povrijediti'', rekao je Williams.

Istakao je da je dječaku poklonio medalju jer će, kako je kazao, to uvijek ostati u sjećanju ovog klinca.

''Shvatio sam da je ljepše da on ima noć za pamćenje, nego ja medalju koju ću okačiti negdje na zidu u kući", rekao je ragbista koji je stavio na svoj instagram zajedničku fotografiju s dječakom koji se zove Charlie.

''Potrebna je samo jedna stvar da bi se promijenio nečiji život. Uživaj u njoj Charlie", napisao je ispod fotografije.
(Anadolija)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.