28.12.2016. 14:30
0
Bh. kickboxeru Kastratiju četiri godine zabranjeno takmičenje zbog dopinga
Kickboxer Ahmed Kastrati kažnjen je s četiri godine zabrane takmičenja zbog prisustva supstance metandienon u njegovom uzorku za doping kontrolu.
Ovime je Kastrati  počinio prekršaj člana 2.1 Svjetskog antidoping kodeksa - prisustvo zabranjene supstance ili njenih metabolita ili markera u uzorku sportiste, saopćeno je iz Agencije za antidoping kontrolu BiH.

Agencija za antidoping kontrolu je uzorak prikupila tokom doping kontrole van takmičenja 19. oktobra ove godine na treningu u Tuzli. Kastratiju je kaznu izrekao Kickboxing savez Bosne i Hercegovine, a kazna je stupila na snagu od dana uzimanja uzorka.

Metandienon je u Listi zabranjenih sredstava za 2016. godinu svrstan u grupu S1.1.a egzogenih anaboličkih steroida. Riječ je o jednom od najpopularnijih preparata na crnom tržištu, koje je moguće naći i pod nazivima dianabol, danabol, metanabol, itd.

Izuzetno je popularan među body - builderima jer povećava masu i snagu mišića, a dodatni efekt je poboljšanje fizičke izdržljivosti. Negativni efekti su kao i kod drugih anaboličkih steroida - povećanje grudi kod muškaraca, povećan krvni pritisak, oštećenja jetre, itd.

 (Fena) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.