1.4.2017. 16:12
1
Jepkosgei u Pragu postavlila svjetski rekord u polumaratonu
Kenijka Joyciline Jepkosgei u Pragu je postavila novi svjetski rekord u polumaratonu. Dionicu dugu 21,097 km pretrčala je za jedan sat i 4,52 minute, čime je postala prva atletičarka u istoriji koja je granicu spustila ispod sat i pet minuta.

Kenijka Joyciline Jepkosgei u Pragu je postavila novi svjetski rekord u polumaratonu. 

Dionicu dugu 21,097 km pretrčala je za jedan sat i 4,52 minute, čime je postala prva atletičarka u istoriji koja je  granicu spustila ispod sat i pet minuta. 

Dvadesettrogodišnja atletičarka je za 14 sekundi popravila raniji rekord koji je bio u vlasništvu njene sunarodnjakinje Peres Jepchirchir.

Jepkosgei na putu pobjede na praškom polumaratonu postavila je još tri rekorda na 10, 15 i 20 km.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Etiopljanin Tamirat Tola, koji je dionicu pretrčao za 59:37 minuta.


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.