28.3.2019. 9:30
0
U subotu i nedjelju na Olimpijskom bazenu Otoka plivački miting "Sarajevu s ljubavlju 2019"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva, na Olimpijskom bazenu Otoka, u subotu i nedjelju, 30. i 31. mart 2019. godine, biće održan XVIII Međunarodni plivački miting „SARAJEVU S LJUBAVLJU 2019“.

Miting je certifikovan od FINA-e (Svjetske plivačke asocijacije) za isplivavanje normi za Svjetsko prvenstvo GWANJU 2019 (Južna Koreja).

Takmičenje će se održati po slijedećem rasporedu:

subota, 30. mart:
-    10:00 svečani defile i otvaranje
-    20:00 završetak takmičenja.

nedjelja, 1. april:
-    10:00 početak takmičenja
-    20:00 završetak takmičenja. 

Organizator Mitinga je Plivački klub Bosna, a ulogu suorganizatora preuzelo je JP „Olimpijski bazen Otoka“d.o.o. Sarajevo. Pokrovitelj takmičenja je Gradska uprava Grada Sarajeva.

Ovaj miting predstavlja dio regionalnog sistema međunarodnih plivačkih takmičenja, koja se održavaju u gradovima pozicioniranim na Balkanskom poluostrvu – Banja Luci, Beogradu i Sarajevu. Prvi plivački miting u hronološkom nizu jeste „Sarajevu s ljubavlju“, drugi je „11. april Grand Prix“ u Beogradu u organizaciji PK „11. april“ , treći i posljednji će biti organiziran u Banja Luci pod nazivom  „22. april“ a u organizaciji istoimenog plivačkog kluba.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.