15.4.2019. 13:04
0
Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka nastavljeno odigravanje Vaterpolo lige Kantona Sarajevo
FOTO: Source.ba / Arhiva
Proteklog vikenda, 13. i 14. aprila, na Olimpijskom bazenu Otoka, nastavljeno je odigravanje Vaterpolo lige Kantona Sarajevo.

U subotu su snage odmjerili mlađi juniori u dvije utakmice:

- prvi susret odigran je između Invictuma i Torpeda. Veći izbor igrača i bolju uigranost iskoristio je Torpedo, koji je na kraju slavio sa 8:3 (1:0)(2:0)(2:1)(3:2). Igrač utakmice bio je Benjamin Komšić (Torpedo) sa tri postignuta pogotka.

- Mladost je u drugom susretu savladala Dabra sa 11:3 (4:0)(1:0)(4:0)(2:3). Igrači Mladosti su dominirali tokom cijelog susreta, a Benjamin Herco je bio najbolji pojedinac susreta sa pet pogodaka.

Dva susreta su odigrana i u nedjelju:

- u prvoj utakmici u kadetskoj kategoriji, Torpedo je savladao ekipu Invictuma rezultatom 4:3 (1:0)(0:1)(1:1)(2:1). Bila je to do kraja neizvjesna utakmica, u kojoj su uz malo više sreće slavili igrači Torpeda. Ipak zbog boljeg međusobnog susreta, prvo mjesto u kadetskoj  kategoriji osvojio je Invictum.

- drugi susret bio je revijalnog karaktera, a odigran je između juniora Torpeda i kombinovanog sastava Mladosti i Dabra. Bila je to veoma kvalitetna utakmica, rezultatski neizvjesna u kojoj su bolju uigranost iskoristili igrači Torpeda i na kraju slavili sa 9:8 (3:2)(0:2)(5:2)(1:2). Harun Kazagić (Torpedo) sa četiri i Alex Matescu (Mladost/Dabar) sa tri pogotka bili su najbolji pojedinci.

Takmičenje se nastvlja u subotu, 20. aprila 2019. godine.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.