18.5.2019. 15:45
0
Bešlija - Iz budžeta BPK-s za finansiranje sporta 400.000 KM
Iz budžeta BPK Goražde i ove godine bit će izdvojena sredstva za redovne programe nosilaca sportskih djelatnosti na nivou kantona. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu sredstava za redovne programe nosilaca sportskih djelatnosti traje do 20. maja.

Po riječima resornog ministra Armana Bešlije, posredstvom kantonalnog ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport u 2019. godini bit će izdvojeno 400.000 KM.   

Moram naglasiti da je jedan dio sredstava akontativno isplaćen određenim klubovima kod kojih se ukazala potreba da trebaju izvršiti uplate i završiti sezonu. Troškovi su zaista veliki tako da je poput ostalih i u ovom segmentu potrebno više ulagati” - ističe Bešlija.

Naglašava da ni ove godine nije bilo promjene kriterija za dodjelu sredstava sportskim kolektivima.

“Kriteriji su ostali isti. To je jedna formula po kojoj se sredstva dodjeljuju ravnopravno. Uvijek je malo para, stvarno su skupe lige, posebno u fudbalu, ovo su mala sredstava koja se izdvajaju” - zaključuje resorni ministar.  

Podnosioci zahtjeva u ovom slučaju mogu biti isključivo nosioci sportskih djelatnosti na nivou BPK-a, koji doprinose razvoju sporta i čije je sjedište u ovom kantonu. Predviđeno je finansiranje kvalitetnog sporta - pripreme i takmičenja, dio sredstava bit će izdvojen i za kantonalne saveze, školski sport i rekreativne sportske aktivnosti djece, omladine i odraslih kao i sport osoba s invaliditetom.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.