24.12.2019. 15:45
1
Selektor Šuman obezbijedio čak 160.000 KM, Umičević poručio: Idemo na EP jer je Savez sve platio, sramna je izjava Fadila Novalića
Rukometna reprezentacija BiH u sklopu priprema za predstojeći Euro večeras će u sarajevskom naselju Ilidža odigrati prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom.

Zanimljivo, utakmica se igra u dvorani hotela “Hills”. Utakmica je otvorenog tipa, a dvorana ovog hotela na Ilidži može primiti oko 1.000 posjetitelja. Ulaz na utakmicu koja počinje u 18 sati je besplatan.

Dvorana je moderna i zanimljivo, u njoj su kožna sjedala, što je zaista rijetkost.

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević je potvrdio kako će Zmajevi igrati na Evropskom prvenstvu, koje počinje u januaru.

Odlazak Bilala Šumana i njegovih izabranika na Euro je bio upitan sve do danas, ali sada su otklonjeni svi problemi, pa ćemo naše najbolje rukometaše gledati na ovom velikom takmičenju.

Tamo će zaigrati u dresovima izrađenim od strane domaćeg proizvođača opreme “No1”.

“Definitivno idemo na Prvenstvo Evrope jer je Savez platio sve. I hotele i autobuse, a dogovorili smo opremu sa brendom No1. Očekivali smo ovih 100.000 KM od gospodina Novalića. Sramno je što je izjavio za N1. Ovaj RSBiH nije sljedbenik prethodnog RSBiH, koji nikad nije bio registrovan. Mi nismo ukinuli prošli savez, on nije postojao zakonski. Mi ne možemo biti sljedbenici nečega što ne postoji. Novalić vrši pritisak na Sud, on to odugovlači, jer se boje ko je dao poreski broj prošlom RSBiH”, rekao je Umičević.

Podsjećamo, federalni premijer Fadil Novalić je izjavio za N1:

“Vlada Federacije apsolutno podržava rukometnu reprezentaciju BiH, kao i ostale reprezentacije. Neki dan smo za izvanserijske uspjehe naših sportista donirali 340.000 maraka, ali Rukometni savez ima dugovanja od pet miliona maraka i zbog toga ima blokiran račun. Mi kao Vlada FBiH ne možemo kršiti zakone. Ne možemo ni dopustiti registraciju novog rukometnog saveza jer bi to bilo izbjegavanje poreskih obaveza. Rukometni savez Bosne i Hercegovine mora naći način kako da sanira obaveze i u ovom momentu računi su blokirani. Daleko od toga da ne bismo dali tih 100.000 KM, ali to je tehnički nemoguće. Mi ne želimo kršiti zakon”.

Umičević je također otkrio i kako je selektor Šuman obezbijedio čak 160.000 KM za reprezentaciju, ali da predsjednik RSFBiH ne želi da potpiše potrebni dokument.

“Mi smo zajedno sa selektorom obezbijedili odlazak na EP. Čekamo da uplatimo dnevnice i putne troškove, a imamo problem u RS Federacije BiH. Selektor je obezbijedio 160 hiljada KM, a gospodin Dario Pušić neće da potpiše. Meni je žao momaka što su prolazili kroz sve ovo. Mi smo državni projekat, a država je od nas digla ruke. Podnijet ćemo krivične prijave i ja ću tražiti da SIPA ispita kome je RSBiH dužan. Idemo na EP, da se potučemo sa svima i da se borimo. Ako mi nismo upravu neka Sud kaže da nismo”, zaključio je Umičević.

Predstavnicima medija se obratio i selektor Bilal Šuman, koji je istakao kako mu je žao da igrači moraju slušati priče o finansijskim problemima.

“Imali smo sinoć sastanak s igračima. Žao mi je da naši igrači slušaju o problemima. Zatvaramo knjigu oko finansija, a momci imaju ogromnu motivaciju i želju. To je ono što raduje. Žao mi je što svi momci ne mogu na Euro, već samo 18. Pokazali su odnosom da to zaslužuju. Imamo šansu da vratimo rukomet na viši nivo. Mislim da BiH ima kapacitet da budemo redovni učesnici svih velikih takmičenja. Na Euru znamo s kim igramo, koliko su kvalitetni rivali i nadam se da ćemo do početka Eura pričati o rukometu i terenu”, rekao je Šuman, prenosi scsport.ba

(Patria / SC Sport)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.