11.1.2020. 16:04
0
Postoji opcija da Sarajevo bude jedan od domaćina Zimskih olimpijskih igara 2030. godine!
Tri grada izrazila su želju da organiziraju Zimske olimpijske igre 2030. godine, saopćio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Piše: Haris Ahbabović

U pitanju su Salt Lake City, gdje je ZOI održan prije 18 godina, Saporo, gdje se ZOI održai 1972. godine, te Barcelona, gdje je ljetna Olimpijada održana 1992. godine.

Kada je u pitanju Barcelona, ona bi zajedno sa Andorom organizovala skijaška takmičenja, ali i ne samo to.

Ono što je nama posebno zanimljivo, a što je objavila agencija AFP, pozivajući se na svoje izvore, jeste informacija da bi takmičenja u skijaškim skokovima, u slučaju da organizaciju ZOI-ja dobije Barcelona, bila organizirana u Sarajevu.

Podsjećanja radi, Sarajevo ima dvije ski skakaonice, koje, činjenica, jesu u lošem stanju, ali na kojima se, podsjećanja radi, održala Olimpijada 1984. godine.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.