19.12.2020. 15:53
0
Australijan open donosi 14 dana obaveznog karantina za tenisere
Vlada australske savezne države Viktorija potvrdila je danas da će svi teniseri koji budu igrali na Otvorenom prvenstvu Australije biti u karantinu u Melburnu 14 dana, prije početka turnira 8. februara. Vlada je objavila da su zdravstvene vlasti odobrile planove za karantin.

 

Kvalifikacije u muškoj konkurenciji održat će se u Dohi, a u ženskoj u Dubaiju, od 10. do 13. januara. Juniorski turnir Australijan opena bit će održan kasnije tokom godine. 

Očekuje se da igrači stignu u Melburn sredinom januara gdje će potom provesti dvije sedmice u obaveznom karantinu zbog koronavirusa. Oni će moći trenirati najviše pet sati dnevno u Melburn parku.

Također se navodi da će igrači i njihova pratnja biti testirani prije polaska za Australiju, a zatim najmanje pet puta tokom karantina. U slučaju da neko bude pozitivan, bit će preduzete standardne procedure karantina sve dok ne dobiju odobrenje zdravstvenih vlasti.

Otvoreno prvenstvo Australije održat će se od 8. do 21. februara.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.