13.12.2015. 10:01
0
Bokserski spektakl u Londonu: Joshua nokautom porazio Whytea
Pred 20.000 gledalaca u londonskoj dvorani O2 Arena kasno sinoć održan je pravi bokserski spektakl u kojem su rukavice ukrstili dva do sada neporažena boksera Anthony Joshua i Dillian Whyte, javlja Anadolu Agency (AA).

Olimpijski prvak iz 2012. godine, Joshua je nokautom u sedmoj rundi pobijedio protivnika Whytea i tako odbranio internacionalnu titulu WBC i osvojio pojas prvaka Velike Britanije i Commonwealtha.

Joshua je sinoć odboksao svoj 15. meč u profesionalnoj karijeri i zabilježio isti toliko pobjeda i sve ostvario nokautom. Uporedo s tim, 26-godišnji Joshua se sinoć revanširao godinu starijem Whyteu koji ga je pobijedio prije šest godina dok su obojica još bili u amaterskim bokserskim vodama.

Sinoćnji meč u Londonu bio je prava poslastica za ljubitelje ovog sporta. Whyte je u prvim rundama meča pružio dobar otpor, a Joshua i nije briljirao kao u prethodnim mečevima. Međutim, njegova najveća uzdanica, desni krošej, prošla je u sedmoj rundi, a potom i desni aperkat, koji su Whytea poslali na pod.

Zbog fizičke konstitucije i stila boksa, Joshuu često porede sa nekadašnjim svjetskim prvakom Lenoxom Luisom, a nakon sinoćnje pobjede, Joshua je još jedan korak bliže mečevima za svjetske titule.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.