6.4.2016. 11:47
0
Bokser Iron Puki u pohodu na evropsku titulu
Edin Puhalo alias Iron Puki, profesionalni bokser iz Sarajeva 2011. godine počeo je profesionalnu karijeru pod licencom PRO BOX BIH u kategoriji do 91 kg, gdje je do sada imao 6 mečeva, zabilježio 6 pobjeda od čega pet nokautom, a 16. aprila očekuje ga meč karijere u Brodnici u Poljskoj.

Naime, na osnovu dosadašnjih ostvarenih rezultata, UBF Asocijacija je Edinu Puhalu ponudila meč za prvaka Evrope u UBF verziji, u kojem će Iron Pukiju protivnik biti Marokanac Mounir Toumi. 

- Ovo je meč karijere za mene i od ogromnog mi je značaja. Nadam se da će Marokanac završiti kao i šest njegovih prethodnika. Pripreme sam započeo prije tri mjeseca, jer mi je moj menadžer Dalibor Ban rekao da se počnem spremati i da postoji velika mogućnost da ću boksati za UBF prvaka Evrope. Trenutno sam u vrhunskoj formi i na završnom sam dijelu priprema u hotelu „Han“ na Bjelašnici. Prezadovoljan sam uslovima koje su mi pružili - kaže Iron Puki.

Puhalo iza sebe ima zavidnu boksersku karijeru. Titulu Interkontinentalnog prvaka u WBF asocijaciji osvojio je 16. jula 2015. godine pobjedivši Janoša Lakatoša iz Mađarske nokautom u 3. rundi. Titulu je odbranio iste godine, 29. oktobra, pobjedivši izazivača Branislava Plavšica nokautom u 2. rundi u Domu Mladih u Sarajevu.

- U dosadašnjoj karijeri imao sam preko 60 mečeva u olimpijskom boksu u poluteškoj i teškoj kategoriji. Bio sam reprezentativac BiH (do 91 kg), učestvovao na brojnim međunarodnim i regionalnim turnirima i takmičenjima, te zabilježio odlične rezultate. Nastupao sam za BK Zlatni Ljiljani, BK Gladijator i BK Kamp Sport Peljto- kaže Edin Puhalo, inače osnivač BK Iron Puki Boxing Club.

- Imajući u vidu loše finansijsko stanje u sportu, a naročito u individualnim borilačkim sportovima, bio sam primoran da sam tražim sponzorstvo u vidu finansijske pomoći za što kvalitetnije pripreme. Ukoliko bude razumijevanja i podrške, mislim da mogu doći do ostvarenja mog cilja i osvajanja UBF titule, te njenog donošenja u BiH- kaže Puhalo.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.