16.4.2016. 18:15
0
Ragbi: Norveška - Bosna i Hercegovina 17:36 (12:12)
Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine na gostovanju u Norveškoj zabilježila je i sedmu uzastopnu pobjedu u okviru Evropskog prvenstva "grupa 2D". Bh. ragbijaši su danas u norveškom gradu Stavangeru ubjedljivo savladali selekciju Norveške rezultatom 17:36, i tako pokazali da su najbolja ragbi reprezentacija u ovoj grupi.
U sedam mečeva Bosna i Hercegovina je ostvarila 32 boda sa sjajnom razlikom u poenima  210: 88.

Bila je ovo brilijantna pobjeda ragbijaša Bosne i Hercegovine, koji su najavili svoj povratak među najkvalitetnije ragbi selekcije u Evropi.

Norvežani su poveli sa 5:0, ali su Zmajevi brzo izjednačili i dodatnim zgoditkom poveli sa 5:12. Ipak, do kraja prvog dijela domaćini su postigli zgoditak i imali pretvaranje tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 12:12. Rezultat prvog dijela susreta najbolje pokazuje koliko je ovo bila teška utakmica, ali i pravu kvalitetu bosansko-hercegovačkog ragbija.

U drugom dijelu ponovno su domaćini prvi postigli zgoditak i napravili 17:12, ali je bh. tim brzo uzvratio poentiranjem i preokrenuo rezulat na 17:19, da bi preciznim kaznenim udarcem povećali na 17:22. U posljednjih desetak minuta reprezentativci BiH postigli su dva zgoditka sa kojim su definitivno preokrenuli rezultat u svoju korist, i prvo ostvarili 17:29, a zatim i konačnih 17:36.

Zmajevi su uspjeli do kraja utakmice da puno kvalitetnijom i bržom igrom potpuno nadigraju motivisane domaćine i zabilježe ubjedljivu sedmu pobjedu.
(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.