18.8.2016. 14:44
0
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci brani paraolimpijsko zlato u Riju
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci sutra u Međugorju završava drugu fazu priprema za nastup na Paraolimpijskim igrama, koje će od 7. do 18. septembra biti održane u Rio de Janeiru.

Završnu fazu priprema izabranici selektora Mirze Hrustemovića, koji će u Brazilu braniti titulu osvojenu prije četiri godine u Londonu, obavit će od 26. augusta do 2. septembra također u Međugorju.

Kapiten naše najtrofejnije ekipe Sabahudin Delalić ističe da reprezentaciju u Rio de Janeiru očekuje težak zadatak, ali da će on i njegovi suigrači i ovog puta pružiti svoj maksimum u ostvarivanju cilja, a koji je - nastup u finalu.

- Ovog puta biće izuzetno teško da odbranimo zlato. Već u prvom kvalifikacionom dijelu, očekuju nas selekcije Irana, Rusije i Kina, ali mi ćemo svakako i ovaj put dati sve od sebe. Izuzetno se dobro spremamo, maksimalno smo ozbiljno shvatili pripreme. Znamo da je svaka druga medalja osim zlatne, kada smo mi u pitanju, kod nas neuspjeh - kazao je Delalić za Fenu.

Glavne konkurente u borbi za odličja Delalić vidi u reprezentaciji Irana, protiv koje je BiH igrala četiri posljednjas paraolimpijska finala, zatim u selekcijama Rusije, Brazila i Njemačke.

Reprezentacija BiH na paraolipijskom turniru će igrati u B-grupi s ekipama Irana, Rusije i Kine, dok su u A-grupi Njemačka, Egipat, Brazil i SAD.

Paraolimpijski turnir počinje  9. septembra. 

U dosadašnjim nastupima na praolompijskim igrama bh. odbojkaši osvojili su zlata u Atini 2004. i Londonu 2012. te srebra u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine.

Spisak igrača reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci na PO u Rio de Janeiru:

Adnan Kešmer, Mirzet Duran, Sabahudin Delalić (kapiten), Armin Šehić, Benis Kadrić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Asim Medić, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, selektor Mirza Hrustemović, treneri Ejub Mehmedović i Zikret Mahmutović. 
(Fena)
 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.