7.5.2017. 21:57
3
Rukometaši BiH slavili protiv Finske
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugu pobjedu u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj. Izabranici selektora Bilala Šumana večeras su u Goraždu savladali reprezentaciju Finske s 34:23.

Pobjednik ovog meča nazirao se već polovinom prvog poluvremena kada je BiH ostvarila prednost od deset poena razlike (18:8). Poluvrijeme je okončano sa sedam poena razlike u korist našeg tima, koji je u drugom periodu igre u potpunosti dotukao protivnika. 

Drugo poluvrijeme donijelo je sličan omjer snaga na terenu. Snažniji i kvalitetniji bh. rukometaši bez problema su postizali golove, dok su Finci tek u nekoliko navrata uspijevali smanjiti dvocifreni rezultatski deficit. 

Sredinom drugog dijela utakmice opala je koncentracija bh. rukometaša, a Finska je to iskoristila i uspjela doći na šest golova zaostatka 25:19.

Mogli su gosti smanjiti na samo četiri razlike, međutim promašuju dva vezana kontranapada, a reprezentacija BiH do kraja meča ponovo povećava prednost koju bez većih problema održava do kraja utakmice.

Selekciju BiH večeras su predvodili Senjamin Burić i Marko Panić s po sedam golova, dok je u selekciji Finske isti broj golova postigao Nico Ronnberg.

Pobjedom protiv Finaca BiH je preuzela drugo mjesto u kvalifikacijskoj grupi, na korak do plasmana na EP iduće godine, a odlučujuće mečeve igrat će protiv Španije i Austrije.

Tabela grupe 3 kvalifikacija:

1. Španija 4 4 0 0 131:95 8
2. Bosna i Hercegovina 4 2 0 2 109:103 4
3. Austrija 4 1 0 3 103:118 2
4. Finska 4 1 0 3 102:129 2

Parovi petog kola (14. juna): Finska - Austrija, BiH - Španija.


(Fena/Admir Oručević)

3
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.