8.5.2017. 9:42
0
Napredak na UCI listi Lejla Tanović 77. biciklistkinja svijeta
Sedmerostruka državna prvakinja i aktuelna balkanska šampionka u elite kategoriji Lejla Tanović napredovala je na UCI listi i sada zauzima 77. mjesto na svjetskoj biciklističkoj ranking listi. Takmičarka UCI profesionalnog SMF tima iz grčke je tako zabilježila najbolji ranking na otvaranju sezone poslije sedam odvoženih UCI utrka u proteklom mjesecu i prikupljenih 104 UCI boda.

Naredna utrka za koju se Tanović  priprema je  prvi nastup na utrci Svjetskog kupa u koji će se održati 27. maja u  Albstadtu.  Također jedan od ciljeva za ovu sezonu jeste ulazak u 60 najboljih biciklistkinja svijeta što će olaškati put za ostvarenje norme za Olimpijske igre u Tokio 2020.

Najuspšnija biciklistkinja naše države je najbolje plasirana takmičarka na UCI listi kao i jedina biciklistkinja u historiji bh.biciklizma koja se plasirala u top 100 biciklistkinja svijeta uz 17 osvojenih UCI medalja u karijeri. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.