16.5.2017. 13:07
0
Rezultati plivača na juniorskoj Balkanijadi obavezuju na veću brigu o sportu
Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je sa predstavnicima Plivačkog saveza BiH i juniorskim reprezentativcima BiH u plivanju.

Izuzetni rezultati koje su ovi mladi ljudi napravili na nedavno održanom Balkanskom juniorskom prvenstvu u Bugarskoj obavezuju cjelokupnu zajednicu da u budućnosti veću pažnju posveti sportu, kao najboljem reprezentu države u svijetu - rekao je ministar Osmanović.

Predstavnici Plivačkog saveza i mladi sportisti informisali su ministra Osmanovića da su članovi naše reprezentacije na Balkanskom prvenstvu u Sofiji osvojili  ukupno 11 medalja, 3 zlatne, 5 srebrnih i tri bronzane. Imajući u vidu da su zauzeli ekipno šesto mjesto, da je svih desetoro reprezentativaca osvojilo bodove za reprezentaciju, te da je oboreno 14 državnih rekorda, naglasili su da je ovo najveći uspjeh BiH plivača.

Ministar Adil Osmanović čestitao je na izuzetnim uspjesima svim reprezentativcima, trenerima Goranu Grahovcu i Sejbinu Brašnjiću. Izrazio je očekivanje da će se niz postizanja dobrih rezultata nastaviti na evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava narednog mjeseca u Izraelu, a potom u avgustu na svjetskom prvenstvu za juniore u Indijanapolisu.

Na 46. Balkanskom juniorskom prvenstvu zlatne medalje osvojili su Mihajlo Čeprkalo, Amar Šapčanin i Nejla Karić, srebrne Angelo Šimić, Emina Pašukan, Nejla Karić, Mihajlo Čeprkalo i štafeta muška 4x100 slobodno. Tri bronze za BiH plivanje osvojili su Čeprkalo, Šimić i Pašukan.

Na ovom prestižnom takmičenju nastupilo je oko 135 plivača iz jedanaest država. 


(Patria/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.