8.7.2017. 18:25
0
Članovi PK Spid prošli međunarodnu klasifikaciju, otvorena vrata nastupima na zvaničnim takmičenjima
Troje plivača PK Spid iz Sarajeva Selma Gušo, Nermin Memić i Damir Muratović prošli su međunarodnu klasifikaciju na takmičenju u Berlinu i stekli osnovni preduslov za nastup na nekom od zvaničnih evropskih, svjetskih i paraolimpijskih takmičenja, kazao je ponosno trener Amel Kapo koji je i osnivač ovog kluba.

Inače, naša delegacija po prvi put je učestvovala na ovakvom takmičenju, a razlog za to je što je ovo i jedini klub koji egzistira u BiH i trenira osobe i djecu sa invaliditetom. Primjera radi u Hrvatskoj postoji 14 klubova. PK Spid ima 53 člana sa invaliditetom, a zbog finansijskih sredstava onemogućeno je širenje rada kluba. Časovi za djecu i osobe s invaliditetom su besplatni, a članovi PK Spid dolaze iz cijele BiH na treninge na Olimpijski bazen na Otoci. 

Uspjeh ovih mladih ljudi je i veći s obzirom da je konkurencija bila velika, učestvovalo je 610 takmičara iz 50 država. 

Trener Amel Kapo iskazao je svoju zahvalnost  sponzorima koji su omogućili ostvarenje ovog cilja. Od samog početka uz PK Spid je najveća bh. farmaceutska kuća Bosnalijek koja klubu pomaže i finansijski i kroz donacije potrebne opreme.


(Patria/Admir Oručević)

PK Spid
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.