15.7.2017. 15:49
0
Hamilton najbrži u kvalifikacijama za trku u Silverstonu
Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) osvojio je najbolju startnu poziciju (pole position) za sutrašnju trku svjetskog prvenstva formule 1 u Silverstonu.

Drugo najbolje vrijeme u kvalifikacijama imao je Ferrarijev vozač Finac Kimi Räikkönen, a treće njegov timski kolega  i vodeći u ukupnom poretku SP-a, Nijemac Sebastian Vettel.
 
Svjetskom viceprvaku današnji "pole position" je bio 67. u karijeri, međutim, Hamiltonova pobjeda nije još uvijek potvrđena jer su iz rukovodstva takmičenja saopćili da bi Britanca mogli kazniti zbog ometanja Romaina Grosjeana.

Četvrto vrijeme ostvario je pobjednik zadnje trke u Spielbergu - Finac Valtteri Bottas (Mercedes), ali on će biti kažnjen s pet startnih pozicija zbog promjene mjenjača u toku trke.

U ukupnom poretku Vettel ima 20 bodova prednosti ispred Hamiltona, a treći je Bottas s 15 bodova manje. 

(Fena/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.