18.7.2017. 15:17
0
Velika očekivanja od bh. tima koji putuje na ljetni EYOF
Ljetni evropski omladinski festival mladih (EYOF) bit će održan u mađarskom gradu Gyoru od 23. do 29. jula, a delegacija Bosne i Hercegovine brojat će 40 članova.
Učestvuju sportisti od 14 do 18 godina koji će se takmičiti u deset sportova, a BiH će biti zastupljena u atletici, biciklizmu, judou, košarci i plivanju.

Za košarkašku reprezentaciju BiH nastupit će: Alija Islamović, Deni Radak, Đorđe Topolović, Haris Dedajić, Harun Huseinspahić, Karlo Zelenika, Kosta Kondić, Mihailo Nešković, Mirza Kusturica, Nikola Mičić, Ognjen Marković i Timur Krupalija, a selektor je Dejan Bodiroga.

U atletskom timu BiH, pod selektorskom palicom Gorana Bošnjaka nastupit će: Aleksandra Roljić, Anja Čolaković, Tina Bošnjak i Arman Curo.

Bh. plivači su:  Hena Mešić, Marko Kovačić i Tina Tadić, koje će trenirati Evelin Avdić, a judisti BiH koji putuju pod nadzorom  selektora Jove Samardžića su  Anđela Samardžić, Selma Hajro i Vuk Elez.

Husein Selimović predstavljat će BiH u biciklizmu.

Prvi nastup će zabilježiti košarkaška U16 reprezentacija, čija je utakmica na programu  24. jula u 12.15 sati protiv selekcije Finske.

Kako je kazao generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić, sedam predstavnika zimske olimpijade mladih ''EYOF Sarajevo&Istočno Sarajevo'' koja će biti održana 2019. godine, boravit će u Gyoru i učestvovati u radu ''Observer'' programa.

"U okviru tog programa naši predstavnici će vršiti monitoring svih segmenata organizacije i usvajati nova znanja organizacije velikih sportskih takmičenja, a sveradi unapređenja domaćinstva 14. zimskog EYOF-a čiji su domaćini 2019. godine Sarajevo i Istočno Sarajevo", objasnio je Fazlagić.

BiH  tim putuje u Gyor 22.  jula.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.