21.8.2017. 12:43
0
Judist Hadis Ramić osvojio deveto mjesto na Univerzijadi
Bosanskohercegovački judist Hadis Ramić osvojio je deveto mjesto na 29. ljetnoj Univerzijadi koja je u subotu otvorena u Kineskom Tajpehu.
U kategoriji do 100 kg bh. takmičar zabilježio je dvije pobjede nad predstavnicima Indije i Slovačke, u 3. kolu je izgubio meč od  Azerbejdžanca, koji je na kraju osvojio zlatnu medalju, a takmičenje za završio nakon poraza od predstavnika Njemačke u repesažu.

Pored Ramića boje Bosne i Hercegovine na Univerzijadi brane još dvoje takmičara - judašica Selma Sejdinović, koja će sutra nastupiti u kategoriji do 52 kg, te atletičar Faris Ibrahimpašić, koje će 25. augusta učestvovati u kvalifikacijama utrke na 200 m.

Na Univerzijadi, koja se završava 30. augusta, učestvuje više od 7.500 sportista iz 144 države.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.