27.8.2017. 12:35
0
Na noćnoj utrci u Travniku 700 takmičara
Druga "Pharmamed Travnik noćna utrka", koju je i ove godine organizirao Centar za edukaciju mladih, uz potporu sponzora i prijatelja, održan je u subotu večer u Travniku.

Ove godine prijavilo se 700 takmičara, što je bio i maksimalan predviđeni broj sudionika, a njih 634 je sudjelovalo je u samoj utrci na pet kilometara.

Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Osman Junuzović iz Doboj-Istoka, dok su drugo i treće mjesto osvojili Kosta Šumar iz Istočnog Sarajeva i Božidar Vujić iz Prijedora.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Lucia Kimani iz Prijedora, a Alma Hrnjić iz Hadžića i Jelena Kosić iz Banja Luke utrku su završile na drugom, odnosno trećem mjestu.

Pobjednicima je nagrade uručio šef misije OESS-a u BiH Jonathan Moore koji je bio gost na ovogodišnjoj utrci.

Centar za edukaciju mladih (CEM) je, ove godine, organizirao i dječiju utrku "'Helen Doron Kids' Fun Run“, pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK Learning Centra, koja je okupila 300 mališana.

Oni su se takmičili u tri uzrasne kategorije: od 4 do 5 godina, od 6 do 8 godina i od 9 do 11 godina, a za prva tri mjesta u sve tri kategorije, sponzori su osigurali vrijedne nagrade.

- Cijela priča oko utrke odvijala se pod sloganom "Inspiriši slobodu!", sa svrhom skretanja pozornosti javnosti na izloženost djece i mladih alkoholu, njihovo nekontrolirano reklamiranje i lažnu slobodu, koja se na taj način predstavlja. Naglasak je bio na afirmiranju zdravog načina života, a obje utrke su bile primjer kako se on može prakticirati - istaknuli su u organizatori.

U organizaciji i realizaciji obje utrke sudjelovalo je više od 130 ljudi, među kojima su članovi organizacionog tima, volonteri, pripadnici službe osiguranja i policijski službenici Policijske stanice Travnik, koji su se brinuli za osiguranje svih mjesta na kojima su se odvijale aktivnosti utrke, kao i same trase utrke, duž koje je bilo oko 4 000 građana, koji su podržavali sudionike.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.