28.8.2017. 12:15
0
Počelo Svjetsko prvenstvo u judou, BiH s osam takmičara
Svjetsko prvenstvo u judou počelo je danas u mađarskoj prijestolnici Budimpešti. ?Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će s osam takmičara, koji će u snažnoj konkurenciji judaša s pet kontinenata i 125 zemalja svijeta pokušati doći do odličja.

Najviše se očekuje od bronzane s evropskog prvenstva i druge na svjetskoj rang listi - Larise Cerić, koja nastupa u kategoriji +78 kilograma.

Cerić je u prvom kolu kao nositeljica slobodna, dok će u borbi za četvrtfinale odmjeriti snage s boljim iz duela između Turkinje Kara Kubre i Amerikanke Nine Cutro.

U muškoj konkurenciji mnogo se očekuje od Haruna Sadikovića, petog s prvenstva Evrope u kategoriji +100 kg, koji će se u prvom kolu boriti protiv Bjelorusa Aliaksandra Vakhaviaka. 

Srebrena sa Olimpijskih igara mladih Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg u drugom kolu će se boriti protiv takmičarke iz Kenije Dianah Kane. 

U kategoriji - 100 kg Ibro Miladin će se u prvom kolu boriti protiv Joakima Dvarbya iz Švedske.

Rijad Dedeić i Toni Miletić nastupaju u kategoriji - 90 kg. Dedeić će odmjeriti snage s Uzbekistancem Shakhzodbekom Sabirovim, a Miletić s Gruzijcem Ushangijem Margianijem.

Nikola Boljanović u drugom kolu kategorije - 73kg borit će se protiv Albanca Jona Vrenozija.

Prvi nastup od reprezentativaca BiH sutra će imati Petar Zadro u kategoriji - 66 kg, a njega u drugom kolu očekuje borba s bjeloruskim takmičarom Dzmitryjem Minkuom.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.