1.9.2017. 20:00
0
Vuelta: Treća etapa za Trentina, bez promjena na vrhu
Talijanski biciklist Matteo Trentin (Quick-Step) pobjednik je 13. etape "Vuelta a Espane" vožene od Coina do Tomaresa u dužini od 195.1 kilometara dok je Britanac Chris Froome (Sky) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Trentin je i u petak dokazao kako je najbolji sprinter od svih vozača koji su se pojavili na "Vuelti" te je lakoćom stigao do svoje već treće etapne pobjede. Njegovi momčadski kolege kontrolirali su tijek događanja u etapi praktički od samoga starta i na kraju odlično pripremili završnicu za Trentina koji je ciljnom linijom prošao dužinom bicikla ispred drugog sunarodnjaka Giannija Moscona (Sky), dok je treće mjesto zauzeo Danac Soren Kragh (Sunweb).

Ovo je već 15. etapna pobjeda za vozače Quick-Stepa na ovogodišnjim trotjednim utrkama, osvojili su ih po pet na "Giru", "Touru" i "Vuelti".

S obzirom da je 13. etapa bila ravničarska, u vrhu ukupnog redoslijeda nije bilo promjena, Froome je zadržao 59 sekundi prednosti u odnosu na drugog Talijana Vincenza Nibalija (Bahrain), odnosno 2:13 minuta ispred trećeg Kolumbijca Estebana Chavesa (Orica).

U subotu i nedjelju pred vozačima su dvije mnogo zahtjevnije etape, subotnja završava usponom na Panderu, a nedjeljna na Sierru Nevadu.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.