3.9.2017. 9:05
0
Rukometašice Jedinstva AtlasRelax posljednje na turniru u Osijeku
Rukometašice tuzlanskog jedinstva AtlasRelaxa poražene su u oba susreta na vrlo jakom, jednodnevnom turniru u Osijeku, koji je završen u subotu.
U prvom susretu poražene su od Osijeka, člana 2.HRL - Sjever, rezultatom 29:19 (12:11), dok je u drugom susretu ekipa Bjelovara bila bolja od ekipe Ivanića sa 28:21 (14:10).

Trener Tuzlanki Damir Cipurković u ovoj utakmici dosta je eksperimentisao s obzirom na to da je njegova ekipa još u pripremnoj fazi sa samo jednom odigranom pripremnom utakmicom.

U domaćem sastavu Guskić je postigla 8, a Privara 6 golova, dok su u redovima "labudica" najefikasnije bile Zvekić sa 5 i Belušević sa 4 gola.

U susretu za 3. mjesto ekipa Ivanića pobijedila je Jedinstvo AtlasRelax rezultatom 21:20 (12:10), U ovoj utakmici Tuzlanke su igrale mnogo čvršće, a 15 sekundi prije kraja propustile su "zicer" za izjednačenje.

U ekipi Ivanića su Obučar, Mrazović i Pezić postigle po 4 gola, dok su najviše golova za Tuzlanke postigle Zvekić 9, Kulić 3, te Bošnjak 2. 

Inače, pobjednice turnira su igračice Bjelovara koje su u finalu bile bolje od Osijeka rezultatom 25:23 (14:11).

U nedjelju Jedinstvo AR putuje na novi jednodnevni turnir u Loznicu. 

Parovi prvih susreta: ORK Loznica - Jedinstvo AR (13 sati), te ORK Beograd - Vojvodina Minaqua (15 sati). 

Istog dana igrat će se susret za 3. mjesto i finale.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.