7.9.2017. 11:03
0
Ragbijaš suspendiran na 10 godina zbog udaranja suca
Mladi australski ragbijaš Mark Meafua (18) suspendiran je na 10 godina zbog udaranja suca za vrijeme utakmice.

Meafua je kažnjen i sa 2.500 dolara, dodatnih 10 utakmica kazne, a protiv njega je pokrenut i sudski postupak zbog nasilja, prenosi Hina.

Meafua, koji je član momčadi Maitland Blacks udario je suca u trenutku dok se ovaj spremao pokazati mu crveni karton zbog grube igre.

"Ovako nešto nismo vidjeli više od 30 godina. Svi smo u šoku. Nikome nije jasno zašto je Meafua to napravio", kazao je čelnik Newcastle and Hunter Rugby Union (NHRU) Andy Fairfull.

Mladi ragbijaš se nakon utakmice ispričao sucu, javno izrazio žaljenje, ali vodstvo lige nije imalo milosti.

"Neprihvatljivo je verbalno ili fizički zlostavljati suca", poručili su iz NHRU-a dodavši kako će kažnjenom ragbijašu pružiti potporu i pomoć kako bi prošao rehabilitaciju na nekoj od radionica za suzbijanje nasilja.

(FENA/Merima Druškić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.