7.9.2017. 16:39
0
Muzurović: Lopta, rukomet i reprezentacija najvažniji
Novoizabrani direktor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Gordan Muzurović kazao je da se Rukometni savez BiH nikada nije nalazio u situaciji u kakvoj je danas, iskazavši optimizam za njegovo 'ozdravljenje'.
- Ja sam imao dva izbora, da cijelu situaciju u rukometu u BiH posmatram iz salonske perspektive, i da tako ugodno kritikujem i ukazujem na ono što ne valja i pri tome nemam nikakvu odgovornost. To je prilično relaksirajući položaj. Imao sam drugu situaciju i uhvatiti se ukoštac sa svim problemima kojima svjedočimo. Ja sam se odlučio za ovo drugo - rekao je Muzurović na pres-konferenciji u Sarajevu.

Smatra da je za rješenje problema u bh. rukometu potrebno detektirati prije svega probleme koji su vezani za reprezentaciju.

- RSBiH se nalazi u situaciji u kojoj se u historiji nije nikada nalazio. Gdje nastaju problemi? Tamo kada se ne uspostavlja dijagnoza. Zbog čega je to tako i zašto je tako? RSBiH je opterećen blokadom računa koji je nastao u prošlom periodu i ima opterećenja od tri miliona KM. Operativni rad je nemoguć - pojasnio je.

Dodaje da su lopta, rukomet i reprezentacija najvažniji u cijeloj priči. Poručuje da će u punom kapacitetu raditi na afirmaciji te priče.

- Elitni dio Saveza je reprezentacija BiH. Želim da stvari vratimo na pravi kolosijek. Reprezentacija mora biti fokus interesovanja i lokomotiva za izlazak iz ove situacije - zaključio je Muzurović.

Selektor 'A' reprezentacije BiH Bilal Šuman dodao je da je vizija rada trebala biti s reprezentativnim selekcijama i da se od toga nije odustalo "niti jednog milimetra".

- Bilo je teško, mnogo toga se izdešavalo. Činjenica je da smo osnovali U14 selekciju, koja nije postojala, imamo U16, U18. U ovom periodu odigrali smo pet prijateljskih utakmica u Makedoniji i Srbiji. Omladinske selekcije su bile u Grčkoj, odigrale utakmice na raznim turnirima...Međutim, ovaj rad od prošle godine je bio toliko težak, gotovo nemoguć. Želimo da radimo sa svim omladinskim selekcijama i da se plasiramo na neko veliko takmičenje - izjavio je Šuman.

Na kraju je rekao da se ima jasan plan s omladinskim selekcijama kao i namjeru da tu omladinu edukuju za budućnost ne samo kao sportiste nego kao ljude u cjelini.
(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.