9.9.2017. 20:58
0
Završen drugi dan međunarodnog rukometnog turnira pod nazivom "Više od igre"
Danas je u dvorani „Ramiz Salčin“ završen drugi dan međunarodnog rukometnog turnira pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji je donio nekoliko jako zanimljivih utakmica i neizvjesnu završnicu i rasplet grupa.

Posjećenost turnira je bila izuzetna i gledaoci su zaista imali razlog ostati u dvorani do posljednjeg sudijskog zvižduka večeras i organizatori se nadaju da će i na sutrašnjim utakmicama za plasman gledaoci uživati u potezima i igri budućih rukometnih zvijezda.

Drugo kolo turnira ''VIŠE OD IGRE'': 

U prvoj utakmici ovog kola Izviđač je sa 20:19 savladao ekipu Partizana, i tako došao do prve pobjede na ovom turniru. Najefikasniji igrač na ovom meču bio je Ivan ničić iz Partizana sa 9 postignutih pogodaka.

Drugu utakmicu igrali su Metalurg i Selekcija grada Sarajeva, a gosti iz Makedonije su sa visokih 24:16 savladali momke iz glavnog grada BiH. 

U trećoj današnjoj utakmici, Crvena zvezda je snage odmjerila sa momčadi Celja. Nominalni gosti na ovom meču, dječaci iz Slovenije, su odličnom igrom stigli do pobjede od 26:21.
U ljepotici ovog kola sastali su se Balić-Metličić akademija i Borac, a nakon odlične partije, pobjedu od 14:13 su slavili momci koje sa klupe predvodi Petar Metličić.

Treće kolo turnira ''VIŠE OD IGRE'': 

Crvena zvezda je u prvoj utakmici ovog kola igrala sa Balić-Metličić akademijom, a momci Petra Metličića su u ovom meču slavili pobjedu od 27:24.

Derbi kola su igrali Borac i Celje, a ekipa iz Banja Luke je sa 16:12 savladala ekipu iz Slovenije.

U trećoj utakmici vidjeli smo jedan bh. derbi, naime, Selekcija grada Sarajeva je igrala sa momčadi Izviđača. Ekipa iz Ljubuškog je u ovom susretu slavila pobjedu sa 31:18.

Posljednji susret nam je donio derbi Partizana i Metalurga, a kao bolji iz ovog meča izašli su igrači Partizana, koji su slavili pobjedu od 19:15.

Nakon završenia tri kola u grupama A i B, ekipe su ostvarile sljedeći poredak:

Grupa A

1. RK Izviđač
2. RK Partizan
3. RK Metalurg
4. Selekcija grada Sarajeva

Grupa B

1. RK Celje 
2. RK Borac
3. RK Balić-Metličić
4. RK Crvena zvezda

Tako će se sutra u dvorani Ramiz Salčin odigrati završnica ovog turnira, a raspored utakmica je sljedeći:

10:00h SELEKCIJA GRADA SARAJEVA - RK CRVENA ZVEZDA (za 7. mjesto)

11:00h RK METALURG - RK BALIC-METLICIC (za 5. mjesto)

12:00h RK PARTIZAN - RK BORAC MTEL (za 3. mjesto)

13:00h RK IZVIĐAC - RK CELJE PL (finale)

Organizatori su se ovim putem željeli zahvalitit institucijama i kompanijama koje su dale punu podršku turniru, a to su Grad Sarajevo, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Novi Grad Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kao zlatni sponzor kompanija SHOT doo Zenica, te kao sponzori kompanije MIBRAL doo Sarajevo, GOG Računari Zenica, ZENKO doo Zenica, AGRAM dd podružnica Sarajevo, HYUNDAI auto, 4e-Consulting, sportska kladionica 5Plus, kompanija ALMA RAS koja nastavlja da pruža pomoć omladinskim i sportskim projektima sa brendom MANNERS, brendovi SKY COLA, NUTRIBULLET i ELLA voda.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.