17.9.2017. 9:44
0
Sarajevski polumaraton trči 3.000 ljudi, obustave saobraćaja u centru grada do 13:00 sati
Start 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratona, G-Drive štefetnog polumaratona i Novo Nordisk Fun Run utrke, u nedjelju, 17. septembra u 10 sati ispred BBI centra označit će gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka koji će i sam trčati Fun Run trku.

Zbog održavanja polumaratona, u terminu od 8 do 13 sati doći do povremene obustave saobraćaja.

Utrka počinje u 10 sati i odvijat će se ulicama: Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline, te u pravcu Marijin Dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol, te ulicama Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, Aleja ambasadora do mosta Kozija ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, saobraćaj će se obustaviti u navedenim ulicama i to dok ne protrči posljednji učesnik. 

Izmjene će biti i u gradskom saobraćaju. Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Željeznička stanica odnosno neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija - Tehnička škola;. 

Autobuska linija br.31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije a na relaciji Pofalići - Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. 

Autobuske i minibuske linije koje polaze sa terminala Park i Dom Armije mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska. 

Autobuske i minibuske linije koje koriste ili presjecaju učesnici trke sa teminala Sutjeska uključujući i linije sa terminala Dom Armije i Park, te linije 41 Drvenija – Gornji Velešiči i 18 Drvenija - Pofalići biće privremeno obustavljeni do prolaska trkača. 

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu.

Očekuje se nekoliko hiljada učesnika iz 30-ak zemalja,  a polumaraton je dug 21,1 km.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.