28.9.2017. 21:20
0
Judo: Pet predstavnika BiH na Grand Prix turniru u Zagrebu, tim predvodi Larisa Cerić
Na predstojećem Grand Prix turniru u judou, koji će se ovog vikenda održati u Zagrebu, Bosna i Hercegovina će imati pet predstavnika.

Bh. tim će predvoditi naši najbolji takmičari - Larisa Cerić, drugoplasirana na svjetskoj listi u kategoriji više od 78 kg, koja je godine osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u Varšavi, te srebro i bronzu na Grand Prix turnirima u Antaliyji i Dusseldorfu, i Harun Sadiković, u kategoriji više od 100 kg. 

Boje naše zemlje još će braniti Aljoša Perić (do 81 kg), Rijad Dedeić (do 90 kg) i Ibro Miladin (do 100 kg).

Na startu turnira Larisa Cerić će biti slobodna, a u 2. kolu će se boriti s Njemicom Kristin Buessow. Sadiković će u 1. kolu također biti slobodan, a u 2. kolu će se sastati s Čehom Mihalom Horakom.

Na turniru će učestvovati 325 judaša i judašica iz 51 države. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.