17.11.2017. 19:40
0
Nemec: Na ovakvim seminarima razmjenjujemo iskustva na dobrobit pacijenata
Prvi seminar sportske medicine „SSM 2017“, u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hecegovine (OK BiH), počeo je danas u Sarajevu.

Dvodnevni seminar na kojem učestvuje 19 predavača i više od 150 učesnika će biti prilika razmjene iskustava i praćenja trendova savremene medicine, a bit će govora o mogućnostima pružanja najbolje zdravstvene zaštite svim sportistima. 

Predavanja će održati priznati stručnjaci iz BiH i zemalja regiona u oblastima: prevencija sportskih povreda i sportske suplementacije, sportske povrede, te rehabilitacija i psihoterapija.

Jedan od najpoznatijih stručnjaka u regionu koji će održati predavanje je hrvatski ortoped Boris Nemec, koji dugi niz godina tretira povrede vrhunskih sportista iz Hrvatske ali i drugih zemalja Evrope. Nemec će na seminaru održati predavanje o povredama prednjeg križnog ligamenta. 

- Mislim da su ovo veoma interesantni skupovi na kojima možemo razmijeniti iskustva na dobrobit naših pacijenata. Ja ću imati predavanje o povredi prednjeg križnog ligamenta, ozljedi koljena koja spada među teže i koja je, na žalost, učestala u vrhunskom sportu. Od te povrede stradaju i odrasli i adolescenti, a često dovodi u pitanje nastavak karijere sportaša - rekao je Nemec u izjavi Feni. 

Nemec je već 21 godinu ljekar nogometne reprezentacije Hrvatske, koju je pratio na četiri svjetska i četiri evropska prvenstva.

O zdravlju najboljih hrvatskih nogometaša brinut će se i na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a nada se da će ova generacija reprezentativaca Hrvatske uspjeti ponoviti uspjeh iz 1998. godine, kada su bili treći u svijetu. 

OK BiH organizacijom ovog seminara želi prenijeti  znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka iz regije i BiH prema  zdravstvenim djelatnicima svih bh. sportskih saveza.

U okviru tematskih oblasti, predavanja će održati priznati stručnjaci Boris Nemec, Stanislav Peharec, Andrija Gerić, Reuf Karabeg, Slavko Ždrale, Šekib Sokolović, Mirsad Muftić, Zdenko Ostojić, Safet Kapo, Adnan Dizdar, Alma Mujanović Narančić, Nihad Selimović, Semin Bećirbegović, Tomislav Anić, Edin Buljugić, Marko Ostojić, Hasan Tanović i Remzija Šetić.

Seminar je organizovan pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Olimpijske solidarnosti MOK-a.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.