11.12.2017. 11:32
0
Ruski skakači za nastup na OI 2018.
Ruska reprezentacija u skijaškim skokovima odlučila je da nastupi na olimpijskim igrama u Pyeongchangu u februaru naredne godine pod neutralnom zastavom.

To je potvrdio predsjednik ruskog saveza za skijaške skokove i nordijsku kombinaciju Dimitrij Dubrovski, prenosi STA.

- Naša sportska disciplina ima samo malo dodira s politikom. Dobili smo podršku mnogih međunarodnih i  nacionalnih saveza.  Mislim da će takmičenje pod neutralnom zastavom za naše sportiste imati veću odgovornost - kazao je Dubrovski za agenciju Tass.

Međunarodni olimpijski komitet MOK suspendovao je 5. decembra ruski nacionalni komitet zbog optužbi o dopingu i ruskoj reprezentanciji zabranio nastup na zimskim igrama u Pyeongchangu, koje će biti održane od 9. do 25. februara naredne godine, pod ruskom zastavom.

MOK je Rusiju optužio za sistematični doping, odnosno sistematičnu zloupotrebu zabranjenih sredstava na različnim sportskim događajima, uključujući OI u Sočiju 2014.

MOK je "dopinški čistim" ruskim sportistima dozvolio takmičenje na OI 2018. pod neutralnom olimpijskom zastavom.

(FENA/Ajla Hurko)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.