24.12.2017. 21:00
0
Šampionka Marieke Vervoort potpisala papire za eutanaziju: Ne mogu više da se mučim, depresija je sve jača
Paraolimpijska i svjetska šampionka Marieke Vervoort potpisala je papire za eutanaziju i sada čeka izvršenje.

Ona je u intervju za britanski Telegraf rekla da se osjeća sve gore iz dana u dan.

”Ne mogu više da se mučim. Depresija je sve jača. Nikada nisam bila ovakva, stalno plačem. Ako postoji Bog, on je loš momak, jer me ovako kažnjava”, rekla je Marieke.

Belgijanka ima stalne nesvjestice, ne može da jede, kaže da su bolovi nepodnošljivi.

Ona je od rane mladosti bila uspješna sportistkinja. Međutim, kasnije se pojavila bolest zbog koje je ostala paralizovana.

Nije se predavala već je postala sjajna paraolimpijka koja je 2012. godine u Londonu osvojila zlato na 100 metara, dok je na duplo dužoj dionici bila druga.

- Svi su me vidjeli kao sretnu i uspješnu, ali nisu znali šta se krije iza svega. Konstantno sam bila bolesna, a sa takvim problemima se suočava i svaki drugi paraolimpijac. Za mene su svi oni šampioni, - istakla je Belgijanka, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.