29.12.2017. 15:06
0
Bečić: Cilj ostvarenje norme za EP u Berlinu
Jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih atletičarki Alisa Bečić iza sebe ima izuzetno uspješnu godinu.

Kako je kazala, 2017. godinu ću pamtiti po brojnim, lijepim trenucima, budući da je ostvarila dva državna rekorda u dvorani na 200m (25.68s) i 400m (56.42m), a rezultat na 400 metara je tri puta u toku godine popravljala.

- Prvi put sam u svojoj karijeri nastupala u dvorani i zauzela sam visoko šesto mjesto na balkanskom prvenstvu, što je dobar pokazatelj. Nakon dvoranske sezone i utrke na otvorenom su bile jako dobre za mene. Postala sam u 2017. godini dvostruka rekorderka u dvorani, dvostruka državna prvakinja i jedina djevojka u Bosni i Hercegovini, koja je ostvarila učinak od više od 1.000 bodova po IAAF Tablicama. Što se tiče sezone na otvorenom, izdvojila bih rezultate na 200m (24.94s) i 400m (54.93s), kao i ostvarena 6. i 7. mjesta na balkanskom prvenstvu u Novom Pazaru, u izuzetno jakoj konkurenciji - rekla je Bečić.

O planovima za narednu godinu istaknula je da sa trenerom Mehmedom Lokmićem se odlučila sezonu započeti u dvorani, gdje želi postaviti nove rekorde.

- Što se tiče sezone na otvorenom, želja mi je velika da postavim novi državni rekord na 200m, gdje mi je nedostajalo 0.40 stotinki u protekloj sezoni, a naravno, najveća želja je svakako norma za Evropsko prvenstvo u Berlinu, čime bi postala i najbrža djevojka u historiji bh. atletike. Ići ćemo korak po korak. U potpunosti sam posvećena treninzima i radu i nadam se da ću ostvariti svoje ciljeve - zaključila je Bečić, saopćeno je iz Atletskog kluba Sarajevo.

 (FENA/Ajla Hurko) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.