28.1.2018. 22:08
0
Šveđani nemoćni: Španija je novi prvak Evrope u rukometu
U finalu Evropskog rukometnog prvenstva Španija je u zagrebačkoj Areni savladala Švedsku, te tako postala novi evropski prvak.

Švedska je bolje otvorila meč, te su u 12. minuti meča imali prednost od tri gola. Uspjeli su se Španci približiti, no Šveđani su nastavili podizati prednost, te nisu ispuštali vodstvo. A na poluvrijeme se otišli pri rezultatu od 14:12 za  Švedsku.

Ipak, na samom otvaranju drugog poluvremena, Španci su uspjeli slomiti otpor Šveđana, te prave seriju od 4:0. Švedska je pravila greške u ključnim momentima susreta, a Španci su to iskusno koristili, te već u 43. minuti imali prednost od pet golova (20:15).

Potom su Španci lagano meč priveli kraju, te stigli do prve titule prvaka, a pored nje imaju još četiri srebra i dvije bronze.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.