15.4.2018. 22:10
0
Nedžad Fazlija jubilarni 20. put postao prvak BiH u streljaštvu
U Zenici je danas održano 24. prvenstvo BiH u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem za seniore i seniorke, u organizaciji Streljačkog kluba Zenica.

Na Prvenstvu je izjednačen državni rekord za juniore, za koji se pobrinuo Nikola Ćorić koji je sa pogođeniih 611,8 krugova izjednačio državni rekord kojeg drži Bakir Spahić.

Streljački klub Sarajevo je sa dvije ekipne pobjede i jednim drugim mjestom najuspješniji klub prvenstva. Vrijedi istaći da je ekipa SK Sarajevo na pušci osvojila 23. titulu pravka BiH, dok je bh. najuspješniji olimpijac Nedžad Fazlija osvojio svoju jubilarnu dvadesetu titulu prvaka BiH.

Najzanimljivija borba za odličja vodila se na pištolju, gdje je svaki hitac odlučivao o plasmanu. Ipak, najkonstantniji su bili strijelci SK Geofon (Petković, Sadžak, Jovičić) iz Teslića koji su sa pogođenih 1653 kruga, osvojili prvo mjesto.

Drugo mjesto osvojila je ekipa SK Sarajevo sa 1616 krugova za samo dva kruga ispred strijelaca SK Visoko koji su pogodili 1614 krugova.

Maksimalna koncentracija odlučivala je i u pojedinačnom plasmanu. Siniša Petković (SK Geofon) je bio najsmireniji i pogodio 557, krugova i pobjedivši prošlogodišnjeg prvaka BiH Ladislava Kremenjaša koji je sa 550 krugova osvojio drugo mjesto.

Nikola Jovičić je za samo dva kruga (548) zaostao za Ladislavom, osvojivši bronzanu medalju.

Kod seniora na pušci nije bilo veliki iznenađenja ni u pojedinačnom ni u ekipnom plasmanu. Nedžad Fazlija nije ni ovaj put nije dozvolio iznenađenje te ja sa pogođenih 618,3 kruga  osvojio svoju dvadesetu zlatnu medalju na Prvenstvu BiH, pobijedivši ispred svojih klupskih kolega Emira Memiševića i Nikole Ćorića. Emir je pogodio 614,0 krugova, a Nikola 611,8 krugova te se sa državnim rekordom za juniore okitio i seniorskom bronzanom medaljom.

Ekipno ubjedljivo prvo mjesto je osvojila ekipa SK Sarajevo (Fazlija, Memišević, Ćorić)  sa pogođenih 1844,1, drugo mjesto osvojila je ekipa Geofon Teslić sa 1769,4 kruga, a treće mjesto SK Glasinac 1758,9.

U ženskoj konkurenciji takođe nije bilo iznenađenja. Ekipa SK Sarajevo (Bjelošević, Arnautović Meina i Aida) suvereno je pobjedila sa 1825,6 krugova, ispred SK Mladost 1766,7 , te Geofona 1758,5 krugova.

Emma Imširović je odbranila titulu prvakinje BiH pogodivši 618,8 krugova. Drugo mjesto zauzela je Segmedina Bjelošević (SK Sarajevo) sa 612,6, a treće mjesto osvojila je juniorska rekorderka Medina Arnautović (SK Sarajevo), saopćeno je iz Streljačkog kluba Sarajevo.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.