22.4.2018. 12:16
0
Završena šesta sezona Fair Play lige: Krajina-Vita Plus odbranila titulu šampiona!
Fair Play
Fair Play
Fair Play
Fair Play
Fair Play
Fair Play
Fair Play
Fair Play
Fair Play
Nakon šest mjeseci natjecanja i druženja, u organizaciji Sportskog udruženja Fair Play, sinoć je u Dvorani Ramiz Salčin pred velikim brojem gledalaca završena šesta sezona Fair Play lige.

Ova sezona je bila najmasovnija do sada, gdje je učešće uzelo preko 400 futsalera prijavljenih  u 34 ekipe, od  kojih 16 ekipa su činili igrači treće sezone Junior Cup-a koji je također sinoć završen.

Na ceremoniji zatvaranja lige prisutnima su se obratili predsjednik Sportskog Udruzenja Adnan Delić koji se zahvalio svim sponzorima i prijateljima ovog projekta, te načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić koji je čestitao organizatorima na kontinuiranoj organizaciji Fair Play lige.

Ekipa Krajina- Vita Plus je u finalnoj utakmici pobjedom nad ekipom Fine Line odbranila titulu šampiona osvojenu u prošloj sezoni slavivši rezultatom  4:3.

Utakmica nam je ponudila izvrstan futsal, te su prisutni u dvorani zaista mogli uživati u velikoj borbenosti i lucidnim potezima igrača.

U utakmici za 3. mjesto između, igrači ekipe ZAMM mC nadigrali su igrače ekipe Buća Potok Saplast, te slavili rezultatom  6:4.

Konačni poredak ekipa za sezonu 2017/2018:

1.            Krajina - Vita Plus

2.            Fine Line

3.            ZAMM mC

Proglašeni su i najbolji pojedinci ove sezone, a dodijeljena je i nagrada za Fair Play ekipu „Damir Hasibović“:

•             Najbolji igrač – Edin Dudo (Fine Line)

•             Najbolji strijelac – Jasmin Macić (Svitanje)

•             Najbolji golman – Fedža Jarebica (Krajina - Vita Plus)

•             Nagrada za Fair Play „Damir Hasibović“ – ekipa SVITANJE

Pored seniora, odigrana je i finalna utakmica Junior Cup-a, u kojoj je ekipa All Star - Bosanska pekara Bajro savladala ekipu Remix Luxed Visoko rezultatom  5:1, te tako po prvi put postala šampion Junior Cup-a. Treće mjesto osvojila je ekipa Liten.

Organizacijom Junior Cup-a Sportsko udruženje „Fair Play“ želi učenicima srednjih škola omogućiti još jedan vid odgojno-obrazovne aktivnosti, te mogućnost da razmjenjuju iskustva i stiču nova poznanstva. Fer igra treba bude princip kako na terenu tako i u svakodnevnom životu.

Konačni poredak ekipa za sezonu 2017/2018:

1.            All Star - Bosanska Pekara

2.            Remix Luxled Visoko

3.            Liten

Proglašeni su i najbolji pojedinci Junior Cup-a:

•             Najbolji strijelac - Amar Porča (Remix Luxed Visoko)

•             Najbolji golman - Tarik Kadrić (All Star Bosanska pekara Bajro)

•             Najbolji igrač - Haris Meša (All Star Bosanska pekara Bajro)

Bitno je istaći da je ova sezona Fair Play lige bila u znaku dvije plemenite akcije. U akciji prikupljanja sredstava za izgradnju bunara u Afirici prikupljeno je 2.648,00 KM, te se zahvaljujemo svima koji su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

Također, kao što je i najavljeno, sav novac koji je sakupljen tokom sezone od žutih i crvenih kartona, sinoc je predan porodici prerano preminulog igrača i prijatelja Fair Play lige Damira Hasibovića, a taj novac porodica je odlučila donirati za izgradnju bunara u Africi, te je na taj način upotpunjena ova prelijepa veče u dvorani „RAMIZ SALČIN“.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.